Kindercoach


Kinderen zijn heel gevoelig voor belemmerende overtuigingen. Dit zijn ideeën die ze op de een of andere manier voor waarheid gaan aannemen. Sommige kinderen zijn ervan overtuigd dat ze nooit iets goed kunnen doen, of zijn bang om een foutje te maken. Sommige kinderen hebben scheidingsangst of worden heel snel heel boos.

We werken altijd vanuit een positieve ingesteldheid en gaan aan de slag met de talenten van het kind. Elk kind heeft een gepersonaliseerd traject, speciaal voor hem of haar uitgewerkt.

Als je merkt dat je kind worstelt met iets, wacht dan niet tot het ‘vanzelf weer overgaat’. Hoe jonger het kind, hoe gemakkelijker je de interne saboteur er ook weer uit kan halen. Op een speelse manier proberen we de negatieve gedachten om te buigen. We stellen duidelijke en haalbare doelen waar we in kleine stapjes naartoe werken. Dit kan soms al op heel korte termijn.

Heeft je kind een stoornis met leerproblemen als gevolg (ADHD, ADD, DYSPRAXIE, TOURETTE, AUTISME…) dan gaan we in samenspraak met de school op zoek naar de juiste ondersteuning en helpen we met het realiseren van een handelingsplan. Voor sommige kinderen met een stoornis is het socio-emotionele niet evident. Ook daar bieden we ondersteuning om het welbevinden te verhogen. Door positieve gedachtenkeuzes en het internaliseren van stappenplannen proberen we stressvolle situaties of angsten te kaderen en overzichtelijk te maken. Zo ervaart het kind meer controle en wordt het zelfzekerder en sociaal sterker.

Your greatest talent is much more powerful than your biggest fear.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: